Skip to content

De teelt

ff1192ab-67fc-44f1-8a10-a2375e7fb657

Buitenteelt

Wij telen zo’n 300 hectare tulpenbollen op het land van onze zeer gewaardeerde boeren uit de provincies Flevoland en Groningen waar wij nauw mee samenwerken. Wij rouleren mee in het teeltplan waarin wij steeds een vers stuk land kunnen beplanten. Deze cyclus duurt zes jaar. 

Nadat Nederland in de maanden april-mei vrolijk gekleurd wordt door onze bollenvelden, worden de bollen eind juni gerooid om vervolgens geprepareerd te worden. Van de grootste bollen maken wij in de winter tulpenbloemen. De kleinere maten bollen worden in het najaar geplant  zodat deze uiteindelijk ook uitgroeien tot een volwaardige bloemdragende bol. Een bol is volwassen nadat hij zo’n drie jaar is geteelt in de vollegrond.

Broeierij

De beste bollen worden door ons geselecteerd. Deze bollen gebruiken wij zelf om bloemen van te maken of worden verkocht aan onze klanten in het buitenland, die er daar bloemen van maken.

Na de oogst worden de bollen verwerkt en
geconditioneerd opgeslagen.

Voordat de bollen de kas in gaan, worden ze opgeplant, dit doen we in zogenoemde prikbakken waarin de bollen in uitsluitend water groeien. Ze staan gemiddeld twee weken in de bewortelingcel. Als de wortels lang genoeg zijn gaan ze de kas in om uit te groeien tot prachtige tulpenbloemen. Vervolgens worden ze geplukt en verwerkt tot bossen tulpen voor de consument. Onze bloemen worden verkocht door de grote retailers in Europa en Rusland.

Daarnaast hebben wij klanten die onze bollen kopen in opgeplante toestand. Dit noemen we ook wel ons halffabrikaat. Na aankomst bij de klant hoeft de klant de bakken alleen maar in de kas te zetten en water te geven om na ongeveer 3 weken de mooiste tulpen te kunnen oogsten.

ronico tulpen

ONZE PARTNERS

Locatie

Elbaweg 30 b
1607 MP  HEM  NEDERLAND

Neem contact op

Tel: +31 228 54 1717