Skip to content

Over Ronico

Samen met ons team van gedreven experts en specialisten behalen wij de beste resultaten in onze branche

Zeg je Hem, Venhuizen, of Gemeente Drechterland, dan zeg je Ronico. Wij zijn de grootste tulpenproducent van de wereld. Dit hebben wij bereikt door hard te werken en met een flinke dosis gezond boerenverstand.

Onze missie

Onze missie is het realiseren van het beste rendement voor de klant. Wij gaan voor het optimale resultaat.

De strategie

We blijven proactief verdiepen en investeren in teeltkennis, duurzame technologieën, klantrelaties, markten, en certificeringen.

Met deze missie, visie en strategie blijven wij vooruit lopen op ontwikkelingen in de maatschappij, markt en concurrentie als het gaat om continuïteit en duurzaamheid.

Samen met ons team van gedreven specialisten behalen we de beste resultaten in onze branche

Iedere dag staat ons team voor u klaar om de beste bollen en de mooiste bloemen voor u af te leveren.  Door de jarenlange ervaring in het team zijn wij goed op elkaar ingespeeld en hebben we aan een half woord genoeg.

Wij laten niets aan het toeval over. Dit ziet men terug in het eindresultaat, een consistent topproduct van buitengewone kwaliteit.

Over Ronico

In het jaar 1939 produceerde onze grootvader zijn eerste tulpen. Drie generaties lang werden kennis en vakmanschap doorgegeven van vader op zoon. Nu ruim 83 jaar later, is Ronico een van de meest toonaangevende tulpenproducenten ter wereld.

Iedere groeifase van de tulp wordt door ons in eigen beheer met de grootste zorg en aandacht uitgevoerd. Ronico investeert continu in het ontwikkelen van nieuwe technieken om de meest optimale omstandigheden voor het product te creëren. Wij laten niets aan het toeval over. Dit ziet men terug in het eindresultaat, een consistent topproduct van buitengewone kwaliteit.

Onze producten

“Droge bollen”: Deze bollen zijn speciaal geprepareerd voor de broeierij, zodat de tulpen bloeien op het moment dat de klant dit wenst.

“Opgeplante bollen op watercultuur”: Dit concept is een halffabrikaat wat de klant in staat stelt om op een zeer efficiënte manier, zonder grote investeringen, een optimaal resultaat te realiseren. Dit houdt in dat de tulpen opgeplant en beworteld worden afgeleverd. Wanneer dit product bij de klant arriveert, is het gereed om in de kas gezet te worden. Binnen drie tot vier weken kunnen de bloemen worden geoogst.

“Tulpenbloemen”: In de maanden december t/m mei produceren wij voor de retail meer dan 150 miljoen tulpen. Door middel van een constante productie van acht verschillende kleuren kunnen wij inspelen op de vraag van klant.

“Boeketerie”: Door onze dochteronderneming Lefloro worden in samenwerking met onze partners, boeketten klantspecifiek samengesteld. Wij bieden een diversiteit aan samenstellingen en verpakkingsmogelijkheden aan voor het retailsegment.

RONICO VIDEO'S

Groeiproces van bol tot bloem.

 

Het broeiproces van de tulpen.

 

Het verpakkingsproces.

 

jaar vakmanschap

83

jaar vakmanschap
Generaties

3

Generaties
Locaties

6

Locaties

Onze locaties We maken gebruik van diverse locaties voor de teelt van bollen en het maken van tulpenbloemen, waarvan de meeste te vinden zijn in onze mooie gemeente Drechterland.

2022-mei_RONICO_Westerbuurt7

Westerbuurt

Westerbuurt 38
1606 Al Venhuizen

2022-mei_RONICO_Elbaweg

Elbaweg

Elbaweg 30b
1607 MP  HEM

2022-mei_RONICO_middenweg

Middenweg

Middenweg 3
1607 MP  Hem

2022-mei_RONICO_kolkweg

Lakemanweg

Lakemanweg 3
1606 MH Venhuizen

2022-mei_RONICO_Wijdehnes

Wijdenes

Kerkbuurt 66
1608 EN Wijdenes

gantel 23

Klazienaveen

Gantel 23
7891 XB Klazienaveen

ONZE PARTNERS

Locatie

Elbaweg 30 b
1607 MP  HEM  NEDERLAND

Neem contact op

Tel: +31 228 54 1717